web pages

2009-01-21 Wed

utsugen, tillagd och klappad på

Filed under: bok / book, web log — pl @ 20:08

Fridag.
Läkartid imorse.

Lallade dit. Trappor är ett elände.
Visade mitt vänsterknä, synligt svullet även genom jeansen.
Diskuterade hörseltestet lite kort, och axlar och höft(-er).
Blev klämd och vriden på, på vä knä samt hö höft.
Vä knä tappades på 30ml ledvätska (normalt ska där finnas “nästan ingenting” – d.v.s. inget som kan sugas ut), och därefter kortisoninjektion.
Diskuterade axlarna lite till: läkaren vill avvakta tills nya sänka-resultatet kommit – knä’t är ju “inte direkt” arbetsrelaterat, och det verkar rimligt att “allt hänger ihop”. Har sedan tidigare glad i hågen bockat av “reumatiskt-nå’t” från listan, men förra sänkan var “20” – vilket tydligen var precis vad gränsvärdet var för (nå’t)… *blöh*
Därefter ner till provtagningen, för (bl.a.?) ytterligare sänka. Mannen som tog blodproverna på mig klappade lite på armvecksplåstret efteråt, jag tror han menade det som lugnande.
Stapplade hem, långsamt men säkert. (Vä knä värre än på ditvägen.)

Åt lite mellanmål.
Åkte till kamerafilminlämningsstället (de där som tyckte nummerlappar var en sak, kön en annan). Ingen av de två dåvarande (tjugo-nå’nting) killarna var bakom disken, utan en äldre (än de två andra) man.
Sa’ “jag lämnade in en film för snart två månader se’n, och har varken sett nå’t på internet eller hört nå’t… “.
Han kollade: den låg visst på “klart”-hyllan – d.v.s. hade inte ens gått iväg. (I ärlighetens namn var jag faktiskt lite orolig att den hade blivit slängd …typ “fem minuter efter att jag lämnat in den”.) …normal framkallningstid ska vara ungefär 10 dagar…
Nu skulle den gå iväg, och jag skulle inte behöva betala för den se’n.

Vidare till PUNKTMedis, i jakten på “del två” av “Ringarnas herre” (“De två tornen”; läste ut “Ringens brödraskap” igår).
Åke Ohlmarks’ översättning fanns inne, men jag var ute efter Erik Anderssons översättning. Båda exemplaren var utlånade, men skulle finnas inne på Stadsbiblioteket.
Hittade den, efter lite letande …och velade mellan att låna “hela boken i en volym, och på engelska”, men insåg snabbt att det skulle bli för tung att kånka med mig den till jobbet. Engelska versionen får bli ett senare projekt.

Slutligen sent hämtlunchinköp på Malaysia, innan hemfärd och mat.

 
Knä-rapport:
Vänsterknä’ts ontontont är dämpat – kan gå i trappor! (d.v.s. “lite mer som en vanlig människa”, ist.f. “ett trappsteg i taget, flytta båda fötterna till samma trappsteg innan nästa”; blev tvungen att gå ut i trapphuset och prova) – men kan inte riktigt “sitta på en stol, och sätta upp foten på stolssitsen” (höger går bra). Knäet aningens mindre svullet, men fortfarande “varmare på vänstersidan”.
Däremot har jag “väderkänningar Big Time” (d.v.s. ont, “fast på ett annat sätt”) i vänster knä, och höger ben (d.v.s. höft-knä(-fot)).

Får se hur morgondagen artar sig.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: