web pages

2010-03-01 Mon

utmaningsredovisning

Filed under: web log — pl @ 20:57

Jag “utmanade” mig själv för två veckor sedan, att bara köpa KRAV-märka / ekologiska livsmedel under två veckor.
Sedan tidigare finns det två varor jag bara väljer KRAV av: bananer respektive ägg. De förra får dessutom gärna vara Rättvise-märkta.

Det har gått hyfsat bra: två-tre “icke-ekologiska inköp” blev det, samtliga tre var restaurangbesök i sällskap, vid det tredje tillfället blev jag dessutom bjuden.

Samtidigt har det funnits saker jag funderat på hur jag skulle hantera, men inte behövt ta ställning till: smörgåsmargarin (“smör”), t.ex.. Det finns laktosfritt ekologiskt sådant, men det säljs i en 250g-förpackning (“allt annat smörgåsmargarin” säljs i 400g-förpackningar eller större) – och innehållsmässigt vette sjutton om det är så mycket bättre egentligen. Kanske borde grotta mer i’t (för i ärlighetens namn är väl inte det “smör” jag köper “annars” egentligen så mycket bättre).
Lök har jag bara hittat i “storpack” i mina närmaste livsmedelsbutiker, likadant med potatis. Kan jag förmå mig själv att laga mer mat hemma skulle det iofs troligen inte vara nå’t problem, men onekligen är jag lat…

Jag kommer inte, precis som jag anade, att fortsätta “tvångshandla 100% KRAV/ekologiskt”, men jag ska “försöka flytta handen fler gånger” – t.ex. när jag köper grönsaker.
Jag känner i dagsläget bara till ett KRAV-matställe, och jag vill obehindrat kunna följa med och äta när andra föreslår matställen.
…men det var intressant att försöka.

Uppdrag till mig själv:
Rapportera i slutet av den här månaden hur det har gått: Har jag gått tillbaks till “mitt tidigare köpbeteende”, eller köper jag mer KRAV/ekologiskt?

Nästa utmaning borde kanske vara att försöka handla färre “färdigprodukter” (d.v.s. laga mer mat själv)?
…jag tror dock att jag börjar med en månad “köpkoll” – handla “som jag brukar”, men ändå försöka hitta KRAV-märkta/ekologiska “vettiga” alternativ.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: